HOME
NOVOSTI
BIOGRAFIJA
DISKOGRAFIJA
FOTOGALERIJA
MULTIMEDIJA
FORUM
LINKOVI
KONTAKT
Copyright 2009 "DOLORES O'RIORDAN SERBIA" : Design by Andrea : r2e1a@yahoo.com
Nakon mesec dana rada u studiju, snimljene su samo 3 pesme srednjeg kvaliteta. Nakon svega bend je izgubio strpljenje i odlucio da odbije Gilmore-ove usluge. Komplikacije u tadasnjoj drzavi su se lose odrazile na sve, a najvise na Dolores. Ona je postala depresivna i izgubila je dosta kilograma. Na kraju Dolores je morala da odmara nekoliko nedelja.

Konacno Dolores se osecala bolje, ali buducnost benda je bila jos uven neizvesna. Bendu je bio potreban menadzer, nije bilo vazno ko. Nasli su Jeff Travis-a iz Rough Trade-a. On je vec poslovao sa bendom, ali posto su bili pod kontrolom Piers Gilmore-a nisu mogli da medjusobno saradjuju. Napokon Cranberries-i su bili slobodni i Jeff Travis jednostavno nije mogao da propusti mogucnost da radi sa njima. Pod njegovim vodjenjem bend je bio upucen kod producenta Stephen Street-a. Naredne pola godine bend je proveo snimajuci svoj debi album u Windmill Lane studiju sa Stephen Street-om. Album je bio gotov u oktobru 1992 , ali da bi izbegli sukob sa Gilmomre-om, album je izdat u aprilu 1993 godine. U septembru 1992, Dolores je raskinula sa Mike O'Mahony, sto je ostavilo trag u starijim pesmama benda. Dolores nakon toga neko vreme nije htela da cuje nista o muskarcima. Nakon njihovog prvog singla "Linger" , albuma "Everebody Else Is Doing It So Why Can't We" nije naisao na dobre reakcije u Britaniji, ali njihova turneja po Americi ih je progurala i postali su veoma poznati.

1994 The cranberries-i su snimili svoj drugi album "No Need To Argue" i prvi singl "Zombie" je postao pravi svetski muzicki hit. Ova anti-ratna pesma je bila posvecena deci koja su poginula u teroristickim napadima.

U martu, Dolores je povredila koleno dok je skijala na svajcarskim Alpima, ali u junu njen zivot se naglo promenio. Tada je upoznala kanadjanina Don Burton-a koji je bio menadzer Duran Duran-a. Dolores je pricala celo vece sa njime, rekla mu je sve o sebi. Don je takodje rekao Dolores da je sam ali da ima malog sina. Dolores je u njenu pronasla svoju srodnu dusu i nakon 10 dana Don ju je zaprosio.

Vencali su se 18.07.1994 u Holy Cross Abbey u Irskoj. Nakon toga Dolores je postala glavna meta paparaca koji su pisali kako Dolores se udala u haljini od zavesa! Na vencanju je bilo oko 200 ljudi,a Don je dosao po Dolores u kociji sa belim konjem.

1995 i 1996 su bile prilicno teske za bend, imali su gomilu nastupa i kostantan pritisak medija. Mnogo Dolore-sinih prijatelja je otislo iz njenog zivota, plasila se da ne isgubi svog muza, brinula se zbog rata na balkanu, kritikovala je zene koje su abortirale, nasilje u svetu ju je uzrujavalo,kao i mnogo poginulih zena i dece u ratu. Dolores je rekla da u to vreme njen jedini prijatelj je bio TV program CNN, koji je prenosio sve te uzasavajuce vesti iz razlicitih delova sveta.

Treci album "To The Faithful Departed" je bio gotov i bio je mnogo vise mracan, agresivan nego prethodni albumi. Kritike su bile podeljenje, neki su davali najvece ocene albumu, dok su drugi ismejavali grupu i njihov album. Na kraju bend vise nije mogao da podese kritike, Dolores jednostavno nije mogla vise (njena povreda kolena je takodje mnogo uticala na nju), izgubila je mnogo na kilazi, konstantno je pusila i pila.
1, 2, 3, 4, 5