HOME
NOVOSTI
BIOGRAFIJA
DISKOGRAFIJA
FOTOGALERIJA
MULTIMEDIJA
FORUM
LINKOVI
KONTAKT
Copyright 2009 "DOLORES O'RIORDAN SERBIA" : Design by Andrea : r2e1a@yahoo.com
Doktori su prepisali Dolores konstantan odmor, zbog cega su Don i Dolores otisli na Karibska ostrva na odmor i tamo proveli kraj 1995. Dolores nije zelela da cuje nista o ponovnom okupljanju benda, zato se povukla sa svojim muzem u Kanadu. Pocela je da uziva u svom zivotu i pocetkom 1997 je otkrila da je trudna.

Njen zivot se promenijo jos jedanput, njena beba je postala najvaznija stvar u njenom zivotu. "Animal Instinct", "Shattered" i " You And Me" su pesme koje je posvetila svom sinu Taylor-u. Bend je odlucio da posao gleda na drugi nacin i ne shvataju sve mnogo ozbiljno. U septembru momci iz benda su otisli u Toronto kod Dolores (tada je bila u sedmom mesecu trudnoce), gde su u Metal Work studiju snimili pesme za sledeci album. U to vreme su primili mejlove sa pretnjom, jednog nemackog fana, koji je hteo da bude clan Dolores-ine porodice. Covek je bio uhapsen, a ceo incident je inspirisao Dolores da napise pesmu "Such A Shame" .
23 .11.1997 Taylor Baxter Burton je bio rodjen. On je postao glavna inspiracija za Dolores i posvetila je mnogo pesma njemu. Dolores je promenila svoj imidz, presatala je da nosi neobicnu odecu, a pocela da nosi dugacku kosu (iako ju je posle ponovo skratila) postala je mnogo zenstvenija.

Kada je Dolores bila spremna da radi ponovo se vratila sou biznisu. 1999, bend je izdao svoj cetvrti album "Bury The Hatchet". Napravili su dogovor u bendu da rade bes ikakvog stresa, vec samo sa oprimizmom. S time, Cranberries-i su promenili svoj muzicki stil.

Pri kraju 2000-te The Cranberries-i su puni optimizma poceli snimanje svog petog albuma. Dolores-ina druga trudnoca je takodje bila veoma inspiritivna za nju. 27.01.2001 rodilo se drugo dete u porodici Birton, devojcica po imenu Molly.

Album "Wake Up And Smell The Coffee" je bio najoptimisticniji album. Cak i hladne muzicke kritike nisu kvarile zadovoljstvo benda. Dolores je prestala da brine sta ljudi misle o njoj, samo je uzivala u svakoj sekundi svoga zivota.

2003, nakon nekoliko letnjih svirka, Dolores je odlucila da zapocne svoju solo karijeru. Svo to vreme Dolores i Don su ziveli u Kanadi, gde je Dolores zapocela pisanje pesama za svoj solo album.

U to vreme se pricalo da su Cranberries-i uzeli pauzu ili su se raspali. Prvo su na nihovom zvanicnom sajtu demantovane glasine, ali u Martu 2004, nakon koncerta u San-Remo, gde je Dolores nastupala sa pesmom "Ave Maria", koja se nalazi na albumu za film Mel Gibson-a, "Stradanje Isusovo"(eng. "Passion of the Christ" ) , potvrdila je da ce bend ipak napraviti pauzu. Dolores je rekla da nakon 13 godina provedenih u bendu bi zelela da proba nesto sama u drugim muzickim podrucijima.

U aprilu 2004, Dolores je snimila pesmu "Angels Go to Heaven" za italijanski horor film "EvilEnko". Pesmu su napisali Dolores i Angelo Badalamenti. Kao deo svoje solo karijere, Dolores je otpevala duet za Zucchero-m pod nazivom "Pure Love"(originalan naziv pesme "Puro Amore").
1, 2, 3, 4, 5